Ψηφιακή Πλατφόρμα Τράπεζας Θεμάτων

Η νέα μας ψηφιακή πλατφόρμα παρουσιάζει τα θέματα της Τράπεζας Θεμάτων του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής σε εύχρηστη μορφή παρέχοντας σε μαθητές και εκπαιδευτικούς τη δυνατότητα να πλοηγούνται εύκολα, να αναζητούν, να μελετούν, να σημειώνουν και να εκτυπώνουν τα θέματα και τις ενδεικτικές τους απαντήσεις.

Τράπεζα Θεμάτων Icon https://trapeza-thematon.gr

Τα πλεονεκτήματα της πλατφόρμας περιλάμβάνουν:

  • Παρουσίαση των θεμάτων μέσω πλοήγησης σε ιστοσελίδες σε βέλτιστη μορφοποίηση
  • Εύκολη αναζήτηση σε όλα τα θέματα της τράπεζας με δυνατότητα σύνθετων αναζητήσεων που περιλαμβάνουν το λεκτικό των εκφωνήσεων και των λύσεων για όλα τα θέματα
  • Βασικές δυνατότητες διαχείρισης των θεμάτων από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθήτες με την επιλογή δημιουργίας προσωποποιημένης λίστας θεμάτων ("Τα θέματα μου") καθώς και την επισήμανση θεμάτων (πχ. για τα θέματα που έχουν ήδη μελετηθεί / απαντηθεί).
  • Δυνατότητα δημιουργίας εκτυπώσεων με επιλεγμένα θέματα μέσα από την προσωποποιημένη λίστα θεμάτων, με προαιρετική ενσωμάτωση των λύσεων.

Η πλατφόρμα προσφέρεται και σε εφαρμογή (app) για Android κινητά τηλέφωνα: Εγκατάσταση μέσω του Google Play

Από την τράπεζα θεμάτων αντλούνται στην τύχη θέματα σε όλα τα γραπτά εξεταζόμενα μαθήματα που αντιστοιχούν στο 50% των θεμάτων των προαγωγικών εξετάσεων. Τα υπόλοιπα θέματα τα καθορίζουν οι διδάσκοντες του μαθήματος σε κάθε σχολείο. Συγκεκριμένα, με νέα απόφαση του Υπουργείου Παιδείας (30-04-2022) κληρώνονται για κάθε θέμα ή ενότητα τρία θέματα από την Τράπεζα Θεμάτων και οι διδάσκοντες καθηγητές επιλέγουν ένα εξ αυτών και στη συνέχεια συμπληρώνουν τα ερωτήματα που απαιτούνται (το υπόλοιπο 50% των θεμάτων).

Εξωτερικός Σύνδεσμος: Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής - Τράπεζα Θεμάτων

Η Τράπεζα Θεμάτων ανανεώνεται καθημερινά. Παρακολουθήστε όλες τις προσθήκες και επικαιροποιήσεις θεμάτων από την Πλατφόρμα του ΜΕΘΟΔΙΚΟΥ: Νέα & Ανακοινώσεις