Εδώ αρχίζουν οι σπουδές σου
47 δημιουργικά χρόνια - 38.500+ επιτυχόντες μαθητές

Εδώ αρχίζουν οι σπουδές σου

48 δημιουργικά χρόνια
38.500+ επιτυχόντες μαθητές

Επικοινωνία

Το Πρόγραμμα Σπουδών του ΜΕΘΟΔΙΚΟΥ

Γ' Λυκείου

Σημαντικό μέρος της προετοιμασίας για τις Πανελλαδικές είναι το εντατικό πρόγραμμα της θερινής περιόδου Β' προς Γ' Λυκείου που διαρκεί 6 εβδομάδες. Τα τμήματα συγκροτούνται τέλη Μαΐου όταν οι μαθητές έχουν οριστικοποιήσει τις επιλογές τους, ως προς το Επιστημονικό Πεδίο στο οποίο προσανατολίζονται. Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές τα μαθήματα συνεχίζονται, χωρίς αλλαγές στη σύνθεση των τμημάτων και στους διδάσκοντες καθηγητές, μαζί με τα επαναληπτικά διαγωνίσματα στην ύλη που καλύφθηκε την καλοκαιρινή περίοδο.

Β' Λυκείου

Στο ΜΕΘΟΔΙΚΟ, η προετοιμασία για την ύλη των Πανελλαδικών Εξετάσεων ξεκινά από τη Β' Λυκείου με ειδικά Προγράμματα Προετοιμασίας.

Η προετοιμασία στα μαθήματα της Γ' Λυκείου είναι αυτόνομη, ξεκινά από το Σεπτέμβριο βασιζόμενη στις προϋπάρχουσες γνώσεις των μαθητών. Έως το τέλος της Β' Λυκείου καλύπτεται μεγάλο μέρος της ύλης, οι μαθητές εξοικειώνονται με τις απαιτήσεις των Πανελλαδικών και αποκτούν σημαντικό προβάδισμα.

Α' Λυκείου

Στην Α' Λυκείου διδάσκονται οι βασικές γνώσεις στα Μαθηματικά, τις Φυσικές Επιστήμες και την Ελληνική Γλώσσα (Αρχαία και Νέα Ελληνικά). Το επίπεδο διδασκαλίας είναι αρκετά υψηλότερο σε σχέση με το Γυμνάσιο και αρκετοί μαθητές αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην κατανόηση των εννοιών, ενώ απαιτείται μεγάλη σαφήνεια στην έκφραση και ορθή χρήση της σχετικής επιστημονικής ορολογίας.

Για το λόγο αυτό η Α' Λυκείου είναι καθοριστική τάξη και οι μαθητές που ξεκινούν έγκαιρα και σωστά την προετοιμασία τους έχουν μεγάλη ευχέρεια στις επόμενες τάξεις, αποκτούν αυτοπεποίθηση στις ικανότητές τους και κατοχυρώνουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα για τις τελικές Εξετάσεις.

Γυμνάσιο

Στο ΜΕΘΟΔΙΚΟ λειτουργεί πρόγραμμα υποστήριξης και προετοιμασίας και για τις τρεις τάξεις του Γυμνασίου. Στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε την εμπέδωση των γνώσεων στα βασικά μαθήματα,να αναπτύξουμε τον τρόπο σκέψης των παιδιών, να ενισχύσουμε το ενδιαφέρον τους για τη γνώση και την επιστήμη και να θέσουμε τις βάσεις για τις επόμενες τάξεις και κυρίως για το Λύκειο.

Logo
προετοιμάσου έγκαιρα, οργανωμένα, μεθοδικά

Η στρατηγική για την επιτυχία

Στο ΜΕΘΟΔΙΚΟ πρωταρχικός μας στόχος είναι να υποστηρίξουμε γνωστικά και ψυχολογικά όλους τους μαθητές μας στην απαιτητική διαδικασία των Πανελληνίων Εξετάσεων, να διασφαλίσουμε την επιτυχία τους και να τους βοηθήσουμε για το επόμενό τους βήμα.

Η στρατηγική για την επιτυχία είναι η έγκαιρη, οργανωμένη και μεθοδική προετοιμασία. Έμπειροι καθηγητές με μεταδοτικότητα, ομοιογενή τμήματα, άρτια βιβλία και εκπαιδευτικό υλικό, σωστά διαμορφωμένο πρόγραμμα σπουδών, εξατομικευμένα προγράμματα προετοιμασίας εξασφαλίζουν κάθε χρόνο την επιτυχία των μαθητών μας.

Μέρες

Ώρες

Λεπτά

Δευτερόλεπτα